Doe als een kat: leef in het nu

Zoals ik in mijn vorige blog al schreef: het simpelweg genieten van een mooi moment en in het nu leven, valt niet mee. Maar ik doe hier iedere dag mijn best voor.

Als ik naar mijn katten kijk die urenlang heerlijk relaxed op de bank of op de vensterbank liggen, lijkt het zo eenvoudig! Was het voor ons ook maar zo makkelijk. Maar wij willen en moeten zoveel van onszelf.

Ik fiets iedere dag door een park met mooie herfstkleuren, frisse lucht en veel groen. Hét moment om optimaal te kunnen genieten van alles wat er is.
Dit gaat ongeveer een paar minuten goed en dan ben ik alweer bezig met het klantgesprek dat ik later heb, waar ga ik haar bij begeleiden of wat kan ik haar laten zien?

Dan flits het weer door mij heen: “Ina, geniet nu van het moment!”

Voor je het weet, zit je weer binnen en weer helemaal in je hoofd. Nu is het moment om te genieten van wat ik gratis krijg aangeboden van moeder natuur. Dan gebruik ik bijna alle zintuigen: ik ruik de bomen en struiken, zie de mooie herfstkleuren, voel de wind in mijn gezicht, hoor de vogels fluiten en proef –helaas- een vlieg in mijn mond.

Ik geniet van het buiten zijn en kijk graag naar mijn medefietsers of lopers door het park.

Mijn klanten vertel ik dat zij mogen genieten en meer naar hun gevoel mogen luisteren. Maar ook dankbaar leren zijn voor wat ze al hebben of gewoon wat er is. Zoals fietsen of lopen in de natuur.

Daarbij bagatelliseer ik niet hun mogelijke strijd of problemen. Maar steeds in het verleden blijven hangen of moeten kijken naar wat er nog ontbreekt in je leven, is vermoeiend.

Het oefenen in dankbaarheid en leven in het moment is ook voor mij een continu leerproces. Maar je moet bedenken dat je na je geboorte ook niet in een maand hebt leren lopen.
Dus ik blijf volhouden en voor de inspiratie kijk ik naar mijn katten, die het leven in het nu tot een kunst hebben verheven en zich niet druk maken om gisteren of morgen.

Ook al is het niet eenvoudig: geef niet op.
Oefen jezelf (als je jezelf weer betrapt op verlangen naar hoe het was of hoe het zal worden) in het steeds terug gaan naar het nu. Er valt namelijk veel te genieten als je er oog voor hebt of de tijd ervoor neemt.

Wil je hier hulp bij?
Maak dan een afspraak voor een coaching gesprek, ontspanningsoefening, aurareading of een massage.

Liefs.
Ina Godrie

Doe als een kat: leef in het nu
Schuiven naar boven